Generiranje Energije

Agregati

U kombinaciji s diesel motorom, TEMA generatori čine odlične PMG agregate koji su manji i lakši od konkurencije i pri tome daju više snage. Ovakvi agregati imaju visoku učinkovitost, iznimno su dugotrajni i pouzdani.

PMG agregati optimalni su za punjenje baterija, a njihova varijabilna brzina rada smanjuje potrošnju fosilnih goriva prilagođavanjem broja okretaja potrebama sustava.

U kombinaciji s vodom hlađenim mariniziranim diesel motorima, TEMA PM generatori optimalni su za aplikacije na brodovima gdje zahtijevaju manje mjesta u strojarnici i manje održavanja. U kombinaciji s klasičnim zrakom hlađenim diesel motorima savršeni su za teške uvjete gdje god je potreban pouzdan izvor struje.

Vjetroelektrane

Kod vjetroelektrana važno je da generatori imaju jako visoku učinkovitost kako bi se izvukao maksimum energije iz vjetra.

Od velikih snaga na niskom broja okretaja u direct drive sustavima, do sofisticiranih rješenja sa multiplikatorima na visokom broju okretaja- TEMA ima generatore za sve aplikacije.

Moguća je isporuku samo statora i rotora kako bi naručitelj mogao najbolje ukomponirati generator u svoji mehanički sustav.

Male Hidroelektrane

Male hidro elektrane, različitih izvedbi – protočne, plutajuće – zahtijevaju najnapredniju PM tehnologiju generatora kako bi se iz toka rijeke izvukao maksimum. Zbog klimatskih promjena tokovi rijeka postaju sve manji i tu do izražaja dolaze prednosti generatora s permanentnim magnetima koji daju više struje čak i pri smanjenom toku rijeke, a pri promjenjivom broj okretaja osovine i dalje proizvode maksimalnu moguću količinu struje.

TEMA ima rješenja za direct drive sustave na niskom broju okretaja i za sustave s multiplikatorom gdje su potrebne velike snage. Moguća je isporuku samo statora i rotora kako bi naručitelj mogao najbolje ukomponirati generator u svoji mehanički sustav.