O nama

Firmu TEMA d.o.o. osnovao je 1989. godine Dr.Sc. Branimir Ružojčić, koji je i danas vlasnik i direktor firme. TEMA je osnovana sa namjerom da poveže akademska i znanstvena istraživanja sa inženjerskim iskustvom kako bi se tržištu ponudila napredna rješenja u industriji automatizacije.

Već u ranoj fazi djelovanja G. Ružojčić počeo je razvijati sinkrone motore sa permanentnim magnetima, još i danas najnapredniju tehnologiju u industriji elektro motora. U suradnji sa zagrebačkim Fakultetom Elektrotehnike FER, radilo se na razvoju inovativnih rješenja koja donose mnoge prednosti u ovu industriju. Od 1995. godine kreće suradnja sa Brodarskim Institutom u Zagrebu gdje se radi na implementaciji motora/generatora u brodarsku industriju.

S EdLAB – Laboratorij za električne pogone na Sveučilištu u Padovi se 1999. godine pokreće suradnja i time se proširuje znanstveno-razvojni tim koji radi na razvoju elektro motora s permanentnim magnetima.
Nakon uspješnog razvoja, kreće se u prototipnu fazu i ispitivanje, gdje motori pokazuju iznimna svojstva i već se 2000. godine kreće u serijsku proizvodnju električnih motora sa permanentnim magnetima u Hrvatskoj.

TEMA 2009. godine kupuje talijansku firmu Fortec koja se bavi razvojem i proizvodnjom elektroničkih komponenti i time ojačava prisutnost na internacionalnom tržištu.
.

TEMA danas u serijskoj proizvodnji ima motore/generatore najnaprednije tehnologije s permanentnim magnetima koji pokrivaju područje od 10KW do 1500KW. Tim stručnjaka kontinuirano radi na istraživanju i razvoju novih inovativnih rješenja kako bi na tržište plasirali vrhunske inovativne proizvode.

TEMA Warranty Agreement